Tillbaka

Task Scheduler – jobbar när du sover

SOLIDWORKS Task Scheduler är en mjukvara som följer med installationen av SOLIDWORKS. Den används för att batch-köra uppgifter på schemalagda tider.  Syftet är att effektivisera tids- och prestandakrävande arbeten. Några exempel är; Uppdatera filer till en ny SOLIDWORKS-version, skapa pdf:er, skriva ut filer eller uppdatera filegenskaper. Vi kan även köra skräddarsydda macron eller kommandoradsargument som kan appliceras på vilket program du vill.

Programmet hittas i Windows Start Menu>SOLIDWORKS Tools 20XX >Task Scheduler 20XX. Du kan även komma åt den inifrån SOLIDWORKS via Tools>SOLIDWORKS Applications>Task Scheduler;

De flesta tasks i Task Scheduler ingår i SOLIDWORKS Professional och Premium men Convert files (uppgraderar filer från en tidigare version till den nuvarande) finns även i SOLIDWORKS Standard.  En Convert files task kan även fördelas över flera datorer med hjälp av Network Monitor (finner du också under Windows Start Menu>SOLIDWORKS Tools 20XX). Den dator som är koordinator för distribueringen behöver ha minst en Professional-licens. En Standard-licens kan dock användas som nod-dator.

Processen för att skapa/schemalägga en Task är enkel;

  1. Välj Task
  2. Bestäm vilken/vilka filer eller mappar som ska ingå (alla filer i en specificerad mapp läggs till).
  3. Ställ in tid och dag samt ev. intervall för när Tasken ska utföras.

För att en schemalagd task ska köras igång behöver datorn vara på vid den starttid som angetts – om den inte är det startar den nästa gång datorn startas.

För mer information om respektive Task klicka HÄR.

Helene Persson
Författare: Helene Persson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading