Tillbaka

Vad kostar SOLIDWORKS?

solidworks pris

Vi får ofta frågan vad är priset på SOLIDWORKS? Det är lite som att fråga ”Vad kostar en Volvo?” eller ”Vad kostar en röd bil?” Det är i alla fall lika svårt att svara på.  När det gäller priset på bilen så kanske en bilhandlare kan svara från 200 tusen till 800 tusen. Fast du kanske ville ha leasing som finansieringsalternativ eller rent av utan inkludera en inbytesbil i priset. Vad blir priset då? Samma sak med SOLIDWORKS.

Vad vill du använda SOLIDWORKS till?

SOLIDWORKS finns idag i en massa olika former beroende på hur du ska använda mjukvaran.

  • Ska du enbart konstruera?
  • Rita elscheman eller bara göra tekniska manualer?

Ja, även om du kan svaret på dessa frågor så blir det inte helt enkelt att ge dig som frågeställare ett enkelt svar.

SOLIDWORKS olika paketeringar

SOLIDWORKS 3d CAD finns i 3 olika paketeringar: Standard, Professional och Premium. De olika paketen besitter olika funktionalitet. Dessutom så kan man idag hyra en licens i exempelvis 3 månader, s.k term licens.  Så om vi säger precis som bilhandlaren så kostar SOLIDWORKS från drygt 10 tusen kronor. Det är säkert inte det svar som du förväntade dig men förväntar du dig ett pris när du frågar ett pris på en röd bil? Någon vill ha en Ferrari, en annan vill ha en svensk Volvo, någon vill ha en spansk Seat.

Det finns även andra frågor som vi måste ha svar på innan vi kan ge dig svarat på vad SOLIDWORKS kostar.

  • Är du en skola som vill köpa skollicenser?
  • Är det ett nystartat startup-företag?
  • Eller rent av ett stor multinationellt företag som kör SOLIDWORKS i andra länder och behöver en flytande licenspool?

kostar solidworks

Vad är viktigt för din organisation?

På samma sätt måste vi som återförsäljare ställa en del frågor vad du vill använda SOLIDWORKS till. Vad är viktigast för dig eller din organisation? Ska du bocka plåtar i plåtdelen eller vill du snabbt ha ut ritningar med toleranser enligt en mall som din beställare kräver? Allt kan vi givetvis lösa, bara vi vet vad dina förväntningar är med din kommande investering. Som bilköpare kanske du vill veta vad bränsleförbrukningar är, den årliga skatten eller om bilen får plats i ditt garage. Som din kommande partner när det gäller 3D-CAD vill vi veta mer om dig så att du får en produkt som du kan vara nöjd med under lång tid framöver. Du kanske byter från ett konkurrerade system eller vill ha kopplingar till dina CNC-maskiner. Allt ser vi till att inkludera eller berätta för dig.

För oss är det viktigt att du blir så effektiv du bara kan med alla eller delar av våra verktyg. Vårt mål är att du som kund ska bli nöjd och få möjlighet att i din tur skapa konkurrenskraft. Så det du ursprungligen hade tänkt att göra med SOLIDWORKS kanske bara blir en liten del när vi tillsammans kommit fram hur du kan ha mest nytta av SOLIDWORKS som en helhet. Precis som med bilköpet så har inte du samma behov som din granne. Det gäller även SOLIDWORKS. Visst är det bara att ge dig ett pris på SOLIDWORKS så får du samma produkt som en tidigare kund. Men kan vi prata effektivitet, nyttan med mjukvaran eller börja titta om du kan spara pengar på att få koll på ritningar och olika revisioner så kanske investeringen i SOLIDWORKS kommer betala sig mångfalt.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att du i alla fall ska få en första prisuppgift på SOLIDWORKS innan vi ställer mer detaljerade frågor eller rent av skickar en offert till dig.

Vårt mål är att du som kund till oss blir effektiv så att din investering både betalar tillbaka sig och skapar mervärde.


Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading