Tillbaka

Var beredd på ännu mera nyheter!

Denna vecka tänkte jag uppmärksamma den ändring som skett i år när det kommer till sättet som nyheter och uppdateringar presenteras, kopplat till 3DEXPERIENCE Works och SOLIDWORKS. SOLIDWORKS släpper vanligtvis en ny årsversion i slutet av varje år. Till denna släpps sen 5 servicepack utspritt under årets gång. Men i och med 3DEXPERIENCE Works och den utveckling som sker där, så har sättet att få ut nyheter förändrats.

Hur ser det ut idag?

Den ändring som skett i år är att man valt att synka uppdateringarna för SOLIDWORKS med när det sker uppdateringar i 3DEXPERINCE-plattformen. I och med att det sker en så kallad Function Delivery (FD) i plattformen, så kan man nu räkna med att ett nytt servicepack (SP) till SOLIDWORKS släpps ett par dagar efter. Och med detta servicepack: nya uppdateringar i programmet!

Vi är tidigare vana vid att det är vid årsversionen av SOLIDWORKS som vi presenteras med nya uppdateringar och funktioner i programmet. Men nu öppnar alltså Dassault Systèmes upp för att oftare kunna komma med nyheter, genom att synka det med släpp av SP/FD. Det var i och med släppet av 2024 FD02 och SP2 som vi stötte på detta första gången, då vi då möttes av nyheter i både SOLIDWORKS och i applikationerna kopplade till 3DEXPERIENCE.

Med denna ändring ser vi mer och mer hur man styr utvecklingen för att skapa ett ännu bättre samarbete mellan 3DEXPERINCE- och SOLIDWORKS Desktop-användare. Detta i och med att produkternas uppdateringar hamnar mer i synk.

Var hittar jag information kring nyheter?

Nu när vi vet med oss att fler nyheter är att vänta kanske ni undrar: Vart hittar jag mer information om dessa spännande nyheter?

Det går att hitta information på lite olika ställen. Det beror även på ifall du primärt är en SOLIDWORKS-användare eller en 3DEXPERINCE-användare. Men via bland annat SOLIDWORKS Help så kan du hitta information kring nyheter, uppdelat i olika kategorier. Läs mer här!

Mer information finns även att hitta via 3DEXPERIENCE Platform user’s community. Länk till forumet har du här! Ett tips är att slänga ett öga i deras Wiki, för att läsa mer om varje FD som släpps. Detta hittar du under rubriken Last major and Minor 3DEXPERIENCE platform updates.

3DEXPERIENCE Works - wiki

Det var allt för mig den här veckan! Avslutar med en länk till SOLIDWORKS Downloads, varifrån man kan ladda ner de senaste versionerna av SOLIDWORKS. Utöver det finns här även datum för inplanerade släpp av servicepack och funktion deliveries.

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading