Tillbaka

Växla mellan xShape och xDesign

 Med applikationerna xDesign och xShape har du möjlighet att designa och skapa 3D-modeller direkt i 3DEXPERIENCE Platform. Apparna liknar varandra i många fall, men erbjuder samtidigt två helt olika sätt att arbeta på. I xDesign ritar du upp modeller genom att att extrudera, svepa eller rotera en skiss. I xShape däremot arbetar du med organiska former på ett helt annat sätt. Att friformsmodellera på det sätt man gör i xShape är något som xDesign, eller SOLIDWORKS för den delen, inte erbjuder.

En fördel är att du enkelt kan växla mellan apparna mitt under ditt arbete och kan på så sätt få tillgång till den andra applikationens funktioner.

Låt oss säga att du modellerat upp en form i xShape och vill nu arbeta vidare med att skapa detaljer i xDesign. För att byta app, klicka då på Switch App i aktionmenyn och välj vilken applikation du vill att modellen ska öppnas upp i. I detta fall väljer vi xDesign.

Genom att växla mellan applikationerna kan du enkelt ta tillvara på hela utbudet av funktioner, ifrån både xDesign och xShape.

Applikationen xDesign ingår i rollen 3D Creator och xShape ingår i rollen 3D Sculptor.

Lycka till med ert modellerande!

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading