Tillbaka

SOLIDWORKS Certifikat – Visa dina kunskaper i SOLIDWORKS!

Denna vecka tänkte jag använda mig av denna blogg för att påminna alla SOLIDWORKS-användare om möjligheten att certifiera sig! SOLIDWORKS erbjuder flertalet certifieringar, som gör det möjligt för dig att visa vad du går för! Så varför inte försöka sig på någon av dem?

Varför certifiera sig?

Att klara ett SOLIDWORKS certifikat är ett bevis på att du har kunskap inom programmet. Det är skillnaden på att kunna säga ”Jag jobbar i SOLIDWORKS” och ”Jag kan SOLIDWORKS”. Då proven ser likadana ut för alla i hela världen, ställs alla användare inför samma krav och har därför samma chans att visa vad man kan.

Olika nivåer av kunskap

Denna blogg kommer främst att fokusera på de certifieringar som kretsar kring mekanisk design. Men det finns också andra certifieringar inom olika special-områden, som exempelvis SOLIDWORKS Simulation eller SOLIDWORKS Electrical.

Inom mekanisk design finns även här olika certifieringar tillgängliga. De är praktiska prov som ställer olika krav på dig som användare. Du bör ha goda kunskaper inom hur du skapar skisser, olika typer av extruderingar och hur du mate:ar ihop enklare sammanställningar. Det kommer även att dyka upp flervalsfrågor kring ritningar. När du väl startar en certifiering så drar klockan igång och du har bara en viss tid på dig att modellera upp det frågorna ber om.

Första nivån i kategorin mekanisk design kallas Certified SOLIDWORKS Associate (CSWA) och därefter man kan arbeta sig upp hela vägen till Certified SOLIDWORKS Expert (CSWE). De krav som finns för att nå upp till expert-nivå är att man först och främst måste klara Certified SOLIDWORKS Professional (CSWP). Därefter måste man klara minst fyra av fem av de certifieringarna som ligger på Professional Advance-nivå (CSWPA). Det är först därefter man låser upp möjligheten att försöka sig på Expert-certifieringen.

Ifall det skulle vara så att du försöker dig på en certifiering och misslyckas, så går det att försöka på nytt efter en viss väntetid. Ett godkänt certifierings-försök resulterar i ett intyg ifrån SOLIDWORKS, som bevis på dina kunskaper.

Nedan följer en mer detaljerad lista på de certifieringar som finns inom Mechanical Design-kategorin:


Certified SOLIDWORKS Associate (CSWA)
180 min


Certified SOLIDWORKS Professional (CSWP)
70 min + 50 min + 80 min (uppdelad i 3 st delar)


SOLIDWORKS Professional Advanced Drawing Tools (CSWPA-DT)
100 min

SOLIDWORKS Professional Advanced Mold Making (CSWPA-MM)
120 min

SOLIDWORKS Professional Advanced Sheet Metal (CSWPA-SM)
90 min

SOLIDWORKS Professional Advanced Surfacing (CSWPA-SU)
90 min

SOLIDWORKS Professional Advanced Weldments CSWPA-WD
120 min


Certified SOLIDWORKS Expert (CSWE)
240 min

 

Intresserad av att testa? Så här går du till väga

Förhoppningsvis så har jag lyckats väcka ett intresse hos dig att testa på någon av SOLIDWORKS certifieringar. Det går att köpa så kallade vouchers, som gör så att man får tillgång till proven. Användare som har aktiva serviceavtal har däremot chansen att göra dessa gratis, så passa på! Läs mer här eller kontakta oss på SolidEngineer för mer information ifall du vill ha hjälp att ta nästa steg emot din certifiering.

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading