Tillbaka

SolidEngineer förvärvas av Seafire AB

 

26-åring tar klivet till börsen

SolidEngineer AB, det Täbybaserade bolaget som grundades av ägaren Björn Lindwall 1996 har fått ny ägare i börsnoterade Seafire. För två år sedan skedde en succession i och med att dåvarande CFO Angelika Westermark blev utsedd till VD. Bolaget har under de senaste åren vuxit både i lönsamhet, antal anställda och med nya kunder samtidigt som man arbetat hårt med att behålla sin familjära känsla.

“En av våra framgångsfaktorer är vår företagskultur. Det märks både bland vår personal där flera varit med sedan starten och inte minst i relationen med våra kunder. Samtidigt är vi lyhörda och jag ser att vår expansiva fas bara har börjat” säger VD Angelika Westermark och fortsätter, “Vi förstärker vår position som ledande inom CAD, produktutvecklingstjänster och innovationsstöd. Med de synergier som uppstår i detta förvärv kan vi fortsätta vår starka tillväxtexpansion – strategin är ett steg i taget med tydlighet och trygghet” avslutar Angelika Westermark.

Björn Lindwall, som nu via sitt bolag CAPWorks sålt sitt innehav i företaget kommer fortsätta att vara aktiv i styrelsen för SolidEngineer. “SolidEngineers tillväxttakt har varit möjlig tack vare en stark företagsgrund som byggts under 25 års tid tillsammans med vår partner Dassault Systèmes. Ett starkt ledarskap krävs nu för att ta SolidEngineer till nästa nivå där vi utvecklar vår ställning som den ledande partnern inom CAD/PLM teknik och tjänster inom innovationsledning i Sverige. Seafire AB har den styrka och långsiktighet som krävs av en ägare att bidra till detta arbete”, säger Björn Lindwall, CAPWorks.

“Vi är glada och stolta över att fått förtroende att få förvärva SolidEngineer från Björn Lindwall. Bolaget har en unik position med ett brett erbjudande och är marknadsledande i Sverige. Vi ser en stor utvecklingspotential och ser fram emot att tillsammans med ledningen fortsätta utveckla bolaget”, säger Johan Bennarsten, VD Seafire AB

 

Kort om SolidEngineer AB

Vi är specialister inom produktutveckling och arbetar aktivt med att kombinera teknisk spetskompetens med verksamhetsutveckling. Vi tillhandahåller tjänster och systemlösningar inom CAD, PLM och 3D-printing samt innovationsledning för att underlätta i våra kunders arbete med produktutveckling. Våra andra fokusområden på tjänstesidan är konsulting, teknisk support och utbildningar.
Våra produkter bygger på välkända varumärken som SOLIDWORKS från Dassault Systèmes och 3D skrivare från Markforged, Sindoh och Fabweaver. SolidEngineer har kontor i Göteborg, Huskvarna, Karlstad, Helsingborg och Täby.

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading