Tillbaka

SolidEngineer 3D-printar ansiktsvisir för sjukvården

Spridningen av COVID-19 drabbar oss alla. Vi på Solidengineer gör vad vi kan för att stödja vården i denna svåra situation. Det vapen vi sitter på i kriget mot Corona kommer nu väl till användning. Det är dels våra specialister inom produktutveckling som är experter på att ta fram och anpassa produkter för användningsområde och egenskaper, och dels våra 3D printers. Med dessa har vi tagit fram ansiktsvisir till sjukvården som vi nu printar ut och levererar för allt vad tygen håller.

Ansiktsvisir är avgörande i kampen mot infektionssjukdom: de skyddar ögonen och hjälper till att förlänga användningstiden av N95-masker genom att skydda dem från direkt droppsmitta. Tyvärr är ansiktsvisir en bristvara och vanligtvis en engångsprodukt. På grund av detta går medicinsk personal antingen utan visir eller använder engångsvisir långt längre n de är anpassade för.

SolidEngineer ingenjörer har designat ett återanvändbart ansiktsvisir som är skönt för personalen att bära under långa perioder och går att desinficera. Den består av en 3D-printad ram, ett genomskinligt visir, en bit skumtejp och ett elastiskt band. Dom genomskinliga visiren kan tas av och bytas ut på mindre än 30 sekunder.

I SolidEngineers nätverk finns flertalet Markforged 3D-printers som också är engagerade i detta projekt för att stötta vården i detta kritiska skede.

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading