Tillbaka

Jonas Irebjörk blir ny VD på SolidEngineer

Pressrelease

Jonas Irebjörk blir ny VD för SolidEngineer.

Styrelsen i SolidEngineer har valt Jonas Irebjörk till ny VD för bolaget.
Jonas tillträdde den 4:e oktober och ersätter Angelika Westermark som efter 2 framgångsrika år väljer att lämna sin position.

”Jag vill börja med att tacka Angelika för den här tiden, hennes ledarskap har varit betydande i SolidEngineers framgångsresa. Vi är också väldigt stolta över att kunna utnämna Jonas till ny VD, med hans kunskap om branschen och erfarenhet så har vi fullt förtroende för att Jonas kan driva och utveckla SolidEngineer till nästa nivå” säger Johan Bennarsten, ordförande SolidEngineer AB.

Jonas har senast axlat rollen som försäljningsansvarig på SolidEngineer och kan både bolaget och branschen väl. Han har dessförinnan haft olika ledande positioner inom TV4 och Metro

”Jag är otroligt glad och tacksam att få ta över efter Angelika. Angelika har varit en stor förebild och inspiration när jag kom till bolaget för ca 1,5 år sedan. Hon har gjort ett fantastiskt arbete att ta företaget till nya nivåer och är en stor del i framgången SolidEngineer har. Jag kommer att sakna att arbeta nära henne, men jag ser framemot att fortsätta framgångsresan med hela teamet och den enorma kompetens alla medarbetare besitter.” – Jonas Irebjörk

Angelika lämnar efter totalt 6 antal år varav 2 som VD och har varit en stor del i SolidEngineers resa och var med när bolaget förvärvades av Seafire AB under 2022.

“Efter många år på SolidEngineer är det dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar. Jag känner en oerhörd stolthet över den resa som jag gjort tillsammans med alla fantastiska medarbetare och det är med varm hand jag nu lämnar över VD rollen till Jonas” säger Angelika Westermark.

Om SolidEngineer

SolidEngineer grundades 1996 och har idag ca 40 anställda med verksamhet i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Helsingborg och Huskvarna. Bolaget möjliggör framställandet av konkurrenskraftiga produkt- och tjänsteinnovationer baserat på teknisk mjukvara från Dassault Systèmes inom CAX/PLM, tjänster inom innovationsledning och kompetenskonsulting.

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading