Tillbaka

Skapa din egen flik i CommandManagern

Det finns inget rätt eller fel, bara ett flertal sätt att göra saker på. Detta är något jag brukar nämna till de som är nya i SOLIDWORKS. Programmet har oftast flera genvägar till olika verktyg och det är upp till dig att känna efter hur du arbetar mest effektivt. SOLIDWORKS erbjuder även en stor möjlighet att göra ändringar utifrån dina egna, personliga preferenser. I denna blogg tänkte jag att jag skulle visa hur du kan skapa en egen flik (en Tab) i CommandManagern, som du kan fylla med de verktyg du själv vill.

Att skapa en personlig flik i CommandManagern gör det snabbare för dig att hitta just de verktyg som du använder mest i vardagen, då de är samlade under en och samma flik. Du kan välja mellan verktyg ifrån olika kategorier, så som exempelvis Features, Sketch och Evaluate.

 

Skapa en personlig CommandManager-flik

För att skapa en egen flik så högerklickar du först i CommandManagern och väljer Customize

Därefter högerklickar du i en av de befintliga flikarna och väljer Add Tab > Empty Tab. Fyll sedan i vad du vill att den nya fliken ska heta.

En ny, tom flik har nu dykt upp bland de andra flikarna. Dags att fylla den med de verktyg du vill ha. Gå till Shortcut Bars, i Customize-fönstret. Härifrån kan du dra och släppa verktyg direkt till din nyskapade flik.

När du är nöjd, klicka på OK för att stänga Customize-rutan.

 

Editera din personliga flik

Du kan närsomhelst gå in och göra ändringar i din personliga flik. Högerklicka då återigen i CommandManagern och välj Customize. Placera dig sedan i din personliga flik.

Du kan klicka och dra i ikonerna, för att ändra plats på verktygen i menyn. Högerklickar du på en av dem så har du möjlighet att ta bort verktyg ifrån fliken. Härifrån kan du även infoga skiljelinjer, genom att välja Begin a Group.

 

Avslutningsvis tänkte jag tipsa om några tidigare bloggar, som även de ger tips på hur du kan effektivisera ditt arbete:

 

https://solide.se/blogg/kortkommandon-i-solidworks/

https://solide.se/blogg/nagra-produktivitetstips-i-solidworks/

https://solide.se/blogg/10-snabba-om-anvandargranssnittet/

 

Ha det fint!

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading